Windows Özel İmaj Oluşturmanın Kolay Yolu

Bildiğiniz üzere windows yeninden kurulum (format) ve kurulum işlemleri, iş yoğunluğumuz arasında uzun bir vakit almaktadır. Windowsun ve gerekli programların tekrar kurulması, yedeklerimizin aktarılması derken saatler süren bir işleme dönüşebilen bir işlemdir. Bunun için kendinize özel bir imaj yedeği oluşturabillir ve aksi bir durumda ya da yeni bir cihaza geçiş sağlamak istediğinizde kullanabillirsiniz. Windows bu imaj olayını bizim için kolaylaştırmış ve kendi kütüphanesine hazır bir imaj alma programı eklemiştir. Aşağıdaki adımları sırası ile takip ederek imaj yedeğinizi alabillir / oluşturabillirsiniz.

C Diskimiz üzerinde C:\Windows\System32\sysprep dizinine gidiyoruz “Sysperp uygulaması” olan sistem hazırlama aracını çalıştırıyoruz.

Yukarıda verilen şekilde sistem hazırlama aracımızı ayarladıktan sonra tamam diyip işlemimizi başlatıyoruz. İşlem sonrasında bilgisayarımız kapanacak ve imajımız tamamlanmış olacaktır. Bu imaj yedeğimizi almak için bir boot imaj yazılımına ihtiyacımız var. Piyasada en aktif kullanılan ve ücretsiz olan Acronis Boot İmaj sizin işinizi görecektir. Acronis üzerinden yedeğimizi kolayca alabilir ve başka bir cihaza sorunsuz şekilde kurulumlarını gerçekleşitebilliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close