cPanel Üzerinde Subdomain (Alt Etki Alanı) Nasıl Oluşturulur ?

cPanel hosting yönetim paneli bize yeni bir alt domain oluşturmamız için kolaylıklar sağlıyor. Kontrol panelimiz üzerinden birkaç tık ile kolayca yeni bir alt etki alanı oluşturabiliyor ve hemen kullanıma başlayabiliyoruz.

cPanel’imize giriş sağlıyoruz ve ETKİ ALANLARI kategorisine geliyoruz. Karşımıza 6 adet seçenek çıkacak. Biz subdomain oluşturmak istediğimiz için üçüncü seçenek olarak bize sunulan Alt Etki Alanı (SubDomain) olanı seçiyoruz.

Bir Alt Etki Alanı Oluştur adıyla açılan formu ihtiyacımıza göre doldurup Oluştur dememiz gerekiyor. Formu açağıda yaptığımız açıklamalara göre doldurabilirsiniz.

Alt Etki Alanı: Oluşturacağınız subdomain’in adıdır. Biz deneme.narin.tld oluşturacağız bu yüzden ilk kutucuğa deneme yazıyoruz.
Etki Alanı: AddonDomain kullanan hosting hesapları için tasarlanmış bir özelliktir. Bir hostingi birden fazla alan adı için kullanıyorsanız bu seçenekten alt domain oluşturmak istediğiniz alan adını seçiniz.
Belge Kök Dizini: Alt Etki Alanı kısmını girdikten sonra otomatik olarak size doldurcaktır bu kısmı. Dizin /public_html/ klasörünün içinde olacak şekilde, istediğiniz gibi değiştirme imkanınız vardır. SubDomainizin çalışacağı dizini belirtmek amacıyla kullanılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close