PrestaShop 500 HTTP Hatası (Internal Server Error) Nasıl Çözülür ?

Prestashop (1.7) Kurulum Sonrası 500 Hatası Çözümü

PrestaShop 500 Hatası ve Çözümü

PrestaShop 1.7 sürümünde kurulum sonrasında 500 Internal Server Error hatası verebilmektedir. İlgili hatanın temel sebebi kurulum sırasında seçilen dil yamasıdır. Prestashop üzerine 1.7 sürümü ile birlikte çeşitli dil seçenekleri gelmiştir. Yeni gelen dil seçeneklerinden bir çoğu kurulumu tamamladıktan sonra HTTP 500 Hatası oluşturmaktadır. Çözümü için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz.

Kullandığımız sunucu veya web hosting hesabımıza ftp üzerinden giriş sağlıyoruz. FTP giriş bilgilerinizi hatırlamıyor iseniz ve cPanel kullanıcısı iseniz cPanel FTP Şifresi Değiştirme adlı makalemizi okuyabillirsiniz.

FTP girişi sağladıktan sonra /config/ dizininde bulunan config.inc.php yapılandırma dosyamızı düzenlememiz gerekiyor. config.inc.php dosyamızı herhangi bir metin düzenleme editörü ile açıyoruz ve 155. satırdaki kodu aşağıdaki gibi düzenleyerek deaktif ediyoruz.

#setlocale(LC_CTYPE, $locale.’.UTF-8′, $locale.’.utf8′);

NOT: herhangi bir ihtimale karşı olarak kodumuzu silmek yerine başına # işareti ekleyerek deaktif olmasını sağladık. Php yazılımlar da # ile başlanılan satırlar yorum satırı olarak gözükmekte ve handler tarafından yordamlanmamaktadır.

Comments (5)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close