Plesk Name Server Ayarları Nasıl Yapılır ? [Windows ve Centos]

Plesk Name Server Ayarları Nasıl Yapılır ?

Plesk Kontrol Paneli kurulumlarımızı tamamladıktan sonra web sitelerimizi yayına çıkarabilmek için bir takım ayarlar yapmamız gerekmektedir. Bu ayarlardan en temelide hosting hesabı oluşturmadan  önce name server ayarlarımızdır.

Name Server ayarlarımızı yapmak için plesk panel üzerinden; sol tarafdaki menünden Tools & Settings seçeneğine gelmemiz gerekiyor. Açılan bölgeden “DNS Template” ayarlarımıza giriyoruz.

 

Varsayılan yönlendirme için kullanılacak olan domainimiz üzerinde namesever tanımlaması yapacağız. <domain> yazan kısma tıklıyoruz ve ns1 için ip adresimizi yazıyoruz. Bir altındaki ns2 içinde aynı işlemi yapıp DNS Template’i mizi kaydediyoruz. NameServer adreslerimiz oluşturuldu!

 

Plesk Alt Name Server Yönlendirme (A Kaydı) İşlemi Nasıl Yapılır ?

Plesk üzerinde nameserver adreslerimizi kesintisiz kullanabilmemiz için, nameserver adreslerimizi A kaydı ile sunucumuza yönlendirmemiz gerekmektedir.

DNS Template üzerinden <domain> A olan kaydımıza tıklıyoruz ve düzenliyourz

Yukarıdaki şekilde kendi ip adresimize göre ns1 ve ns2 için ayrı ayrı A kaydı oluşturuyoruz. Oluşturduktan sonra OK diyerek işlemlerimizi bitiriyoruz ve Plesk Kontrol Paneli Name Server Ayarlarımız bu şekilde bitmiş oldu.

 

Comments (3)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close