Plesk Kontrol Paneli Üzerinde SubDomain Nasıl Oluşturulur ?

Plesk’e Subdomain Nasıl Eklenir ?

SubDomain’in Amacı Nedir ? Ne İçin SubDomain Kullanılmalıdır ?

Plesk Web Hosting Kontrol Panelinize birden fazla subdomain ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz subdomainler üzerinde farklı projeler yaparak daha büyük bir ziyaretçi kitlesine hitap edebilirsiniz. Eklediğiniz her subdomain farklı domain oteritelerine sahip olduğu için ana sitelerinizi destekleyecek farklı platformlar oluşturabilirsiniz. Örnek olarak ana sitemizi desteklemek amacıyla bir bilgi bankası ekleyebiliriz.

Plesk SubDomain Nasıl Oluşturulur ?

Plesk üzerinde subdomain eklemek için öncelikle plesk panelimize 8443 ya da 8880 portları üzerinden giriş sağlamamız gerekmektedir. Giriş sağladıktan sonra Hosting & Domains kısmından subdomain oluşturmak istediğimiz siteyi buluyoruz.

Bulduktan sonra  Add New Subdomain butonuna tıklayarak Plesk panelimiz’e yeni bir alt domain oluştur komutu veriyoruz.

Yukarıdaki açılan kısımda oluşturmak istediğimiz subdomain adını ve subdomain’imizin hangi klasör üzerinde çalışacağını belirtiyoruz.

Subdomain Name: oluşturulacak olan alt alan adının adıdır.
Document Root: oluşturulan alt alan adının çalışacağı dizin yoludur, biz /httpdocs/teknik şeklinde çalışabilemesini istediğimiz için teknik yazdık.
Gerekli alanları doldurduktan sonra OK diyerek alt alan adımız oluşturulmaya başlanıyor. Bu işlem sunucu hızınısa göre birkaç saniye ya da birkaç dakika kadar sürebilmektedir.

Plesk Üzerinde Subdomain Oluşturma İşlemimiz Tamamlandı! Artık FTP üzerinden alt alan adımıza dosyalarımızı yükleyebilir ve daha genil projeler için temeller atabiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close