Outlook Express & Microsoft Outlook Mail Gönderim Sorunu Nasıl Çözülür ?

Outlook Mail Gönderim Sorunu

Outlook üzerinde birçok hosting mütşerisi mail gönderimi sorunu yaşadığını belirtiyor. Bu sorun genellikle kullanılan şifreleme türü ile alakalıdır. SMTP ve İMAP(POP3) bilgileri gilirken sadece alırken hangi türde şifreleneceği sorar. Giden mailler ise varsayılan şifrleme türlerine göre gönderim sağlar. Şifreleme türlerinin hosting veya suncuu yazılımınız ile uyuşmaması durumunda mail gönderimi yapılamayacaktır.

Outlook Express Mail Gönderim Probleminin Çözümü

Outlook Express üzerinde birçok kurumsal ve bireysel kullanıcı mail gönderiminde problem yaşadığını biliyoruz. İlgili problemlerin çözülmesi için aşadağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

“Araçlar” sekmesinden “Hesaplar” ı seçiniz, devamında karşınıza gelen “Posta” bölümüne giriş sağlayınız.

Giriş sağladığımız bölümde e-posta adresimizi seçerek “Özellikler” tıklıyoruz. Açılan kısımda Sunucular bölümüne tıklayın.

Sunucu kimlik doğrulaması gerektiriyor kısmına tik atıp (işaretleyip) “Tamam” butonuna tıklıyoruz. Outlook Express üzerinde şifrelemeden kaynaklı mail gönderim problemimizin, bu aşamada başarı ileçözülmüş olması gerekiyor.

Microsoft Outlook Mail Gönderim Probleminin Çözümü

Outlook üzerinde mail gönderim probleminiz SSL / TLS şifreleme türleri ile alakalı olabilir. Karşı cihaz üzerinde kullanılan şifre türlerinin varsayılan versiyonları desteklenmiyor olabillir. Bir mail sunucusu TLS 1.1 şifreleme sistemini desteklerken, diğer bir mail sunucusu veya istemsici TLS 1.3 teknolojisini desteklemeye bilir. İlgili mail gönderim probleminin çözülmesi için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz.

Outlook üzerinde Araçlar sekmesinden, Hesap ayarlarını seçiniz. Düzenleme yapmak istediğiniz e-posta hesabının üzerine mouseniz ile çift tıklayınız ya da alternatip olarak ilgili mailin olduğu seçenceği seçerek değiştir düğmesini kullanabilirsiniz.

Açılan pencere üzerinde Diğer Ayarlar butonuna basın.

Açılan ayarlar sekmesi üzerinden, Giden Sunucusu sekmesi içerisinde bir ayar değiştirmemiz gerekiyor. Bu ayar ilgili sekme üzerinde bulunan Giden sunucum(SMTP) için kimlik doğrulaması gerektiriyor seçeneğidir. Buradaki tiksiz kısma tik atıyoruz ve tamam diyerek çıkış yapıyoruz. Diğer ayarlar kısmına giriş yaptığımız kısmı artık ileri (next) diyerek geçebiliriz.

Microsoft outlook üzerinde gelen ama gitmeyen mail problemimizin çözüldüğünü düşünüyorum. Bu makalemiz ile outlook üzerinde mail alan ama mail gönderemeyen cihazlara çözüm üretmiş olduk. İşlemler sonrasında tekrardan hata ile karşılaşırsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close