Google Fuchsia OS Nedir ? Android Varken Neden Fuchsia OS ?

Google Fuchsia OS Nedir ?

Google tarafından tasarlanmakta olan yeni bir işletim sistemidir. Bu işletim sistemi diğer işletim sistemlerinden tamamen farklı olarak web üzerinden yani cloud şekilde çalışacaktır, cihaz üzerinde herhangi bir depolama alanı işgal etmeyecektir.

Fuchsia OS üzerinde Google Android 9.0 benzeri sade bir tasarım ile ilerlemektedir. Tüm cihazlara uyumlu olması planlandığı için daha detaylı bir çalışma sağlanması bekleniyor.

 

Android Varken Fuchsia OS Neden Çıkartılacak ?

Android genellikle mobil cihazlar üzerine yatkın bir yapı olduğundan dolayı Google yeni bir işletim sistemi çıkarmayı doğru bulmuştur. Google, mobil cihazlar ile kısıtlı kalmayarak tüm akıllı cihazlar üzerinde Fuchsia OS yapısını kullanmayı hedeflemektedir. Web üzerinden çalışacağı için tüm akıllı cihazlarda depolama sorunu yaratmadan entegre bir şekilde çalışabilecektir. Google yalnızca akıllı cihazları hedeflemekle kalmayacak, ayrıca Web 4.0’ın gelişine de hazırlıklar yapmaktadır. Web 4.0, Google gibi bir şirket için bir bireyden daha fazla kapı, daha fazla iş ve sektör imkanı yaratmaktadır.

 

Fuchsia OS Ne Zaman Çıkacaktır ?

Fuchsia OS’un çıkışı için net bir tarih mevcut değildir, Google süprizleri sever 🙂 . Tahmini olarak verilebilecek tek değer ise Web 4.0’ın çıkışı ile paralel veya yakın bir tarihte çalışmalarının tamamlanacağıdır. Google şu anda çalışmalarda gayet ileriye adım attı ve demo bile yayınladı. Belki 5 sene sonra, belki 5 ay sonra Fuchsia OS kullanımı beta olarak bile olsa başlayabilir.

 

Fuchsia OS Demo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close