cPanel Üzerinde Veri Tabanı (MySQL) Şifresi Nasıl Değiştirilir ?

Çoğu hazır yazılım (CMS ve benzeri) ve özel yazılımlarda MySQL veritabanı yapısı kullanılmaktadır. Paylaşımlı yapılarda yüksek performans ve popülerliğinden dolayı MySQL daha çok tercih edilmektedir. Son zamanlarda MySQL’in benzer bir yapısı olan MySQLi desteği çoğu sunucudan kaldırılmıştır. MySQL de zamanla yerini PDO veritabanı yapısına bırakmaktadır.

cPanel de oluşturduğumuz bir mysql veritabanı kullancısının şifresini değiştirmek için bazı sebeplerimiz olabilir. En temel sebep güvenliğin stabilliğini sağlamaktır. cPanele giriş sağladıktan sonra VERİTABANLARI sekmesinden ikinci seçenek olan MySQL Veritabanları seçeneğine tıklıyoruz.

Açılan sayfada en aşağıya iniyoruz ve aktif olan MySQL veritabanları için Geçerli Kullanıcılar karşımıza gelmektedir. Bu kısımdan şifresini değiştirmek istediğimiz veritabanı kullanıcısının Eylemler kısmına geliyoruz. Bu bölümde Şifreyi Değiştir adıyla ve başında anahtar işareti olan bir buton bizi karşılıyor. Bu butona basarak şifre değiştirme ekranına geçiş sağlıyoruz.

MySQL Kullanıcı Şifresini Ayarla adıyla açılan bu ekranda ilk seçeneğe yeni şifremizi giriyoruz. İkinci seçeneğe ise yine birinci seçeneğe girdiğimiz şifreyi giriyoruz. İkinci kez girme sebebimiz doğrulamak amacıyladır. Gerekli formu doldurduktan sonra Şifreyi Değiştir butonuna tıklayabilir ve işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

NOT: Şifrenizi değiştirdikten sonra kullandığınız ilgili script / yazılımın veritabanı (config) dosyasından şifrenizi güncellemeyi unutmayınız. Aksi taktirde yazılımınız veritbanınıza erişemez ve hatalar ile karşılaşırsınız. WordPress için veritabanı yapılandırma dosyası ana dizinde bulunan wp-config.php dosyasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close