Certbot ile Let’s Encrypt Nasıl Kurulur ?

Let’s Encrypt Nedir ?

Lets Emcrypt, bir ssl sertifikasyon firmasıdır. CA statüsünde ücretsiz olarak bireysel ve kurumsal kurum / kuruluşlara ücretsiz ssl sertifikası sağlamaktadır. Ubuntu 16.04 işletim sistemi mimarisi üzerinde nginx web server yapısına kolaylıkla kurulabilen bir sistemdir.

Lets’ Encrypt Gereksinimleri Nelerdir ?

  • Anlatımımız: Ubuntu 16.04 Sunucu Mimarisi üzerine olacaktır
  • nginx proxy & web server (önceden kurulup, yapılandırılmış olduğu varsayılır.)
  • SSH erişimi üzerinde root yetkisi

Giriş: CertBot’un Ubuntu Sisteme Eklenmesi

Certbot kurulumu için öncelikle ubuntu sistemimizin repo (depo)suna certbotu tanıtıyoruz. Sonrasında sunucumuzu paket yöneticimiz yardımıyla güncelliyoruz ve yükseltiyoruz. Bu işlem certbotun kurulması için gerekli olan paketleri repodan çekecektir.

Yukarıdaki komut ile certbot dosyaları repomuza tanıtıldı. Şimdi vereceğimiz komutlar ile repomuzu güncelliyoruz ve güncel bir servis kurulumu için gerekli paketleri ediniyoruz.
apt-get update
apt-get upgrade

Gelişme: Ubuntu Sunucuya CertBot Kurulumu

apt-get install certbot

Yukarıdaki komutu terminalimize giriyoruz ve sunucumuza certbot kurulmaya başlıyor. Certbot, güncel paketleri ile sunucumuza kurulacaktır. Kurulumların tamamlanması sunucu performansınıza göre birkaç dakika kadar sürebilir. APT ubuntu paket yöneticisi en hızlı şekilde kurulumları gerçekleştirecektir.

Sonuç: Certbot ile SSL Sertifikası Nasıl Alınır

certbot certonly

Yukarıdaki komutu sunucunuza veriniz. Bu işlem sonrasında nginx web server yapılandırmanızda bulunan tüm web siteleri taranacaktır. Tarama işleminde sizlere özel sertifika oluşturacaktır. Certbot ile ssl sertifikalama işlemi bu kadardır. Ücretsiz SSL Kurulumu yapmanız için bu işlemleri gerçekleştirmeniz yeterlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close