Windows Sunucularda Plesk PHP Sürümü Nasıl Güncellenir ?

Birçok geliştirici Plesk’i Windows server işletim sistemleri üzerinde kullanmakta. PHP üzerinde dönem dönem ciddi geliştirmeler ve güncellemeler yayınlanmaktadır. Bu geliştirmelerden yaralanmanız için manual olarak Windows işletim sistemi üzerinde Plesk PHP Sürümü Güncelleme Nasıl Yapılır onu anlacatağız. Aşağıdaki adımları sırasıyla lütfen takip ediniz.

  1. İlk olarak Plesk Kontrol Panelimize giriş sağlıyoruz. ip adresinize yada ilgili alan adınıza 8880 portu üzerinden bağlantı yaparak giriş sağlayabilirsiniz.
  2.  Plesk Service Monitor kısmından Plesk ile birlikte kullandığımız servislerin hepsini durduruyoruz(stop).
  3. %plesk_dir%\Additional\PleskPHP5  dizininin ismini değiştirerek, kurulu olan php kütüphanesini deaktif ediyoruz. Aynı zamanda da olası bir durum için yedeklemiş oluyoruz. Biz PleskPHP5_YDK yapacağız.
  4. Adını değiştirdiğimiz klasörü tekrar oluşturmamız gerekiyor. Additional dizinin içerisine PleskPHP5 adıyla yeni bir dizin (klasör) oluşturuyoruz.
  5. Güncel PHP kütüphanemizi http://windows.php.net/download/ adresinden sunucumuza indiriyoruz.
  6. Sunucumuza indirdiğimiz zipli PHP kütüphanesinin dosyalarını açıp, içerisindeki dosya ve dizinleri PleskPHP5 adıyla oluşturudğumuz dizinimizin içerisine aktarıyoruz..
  7. Eskiden kullandığımız php kütüphanemizin içerisindeki yapılandırma dosyalarımızı, yeni php kütüphanemize aktarmamız gerekiyor. Şuanki adı PleskPHP5_YDK olan klasörümüz içerisindeki php.ini dosyasını PleskPHP5 klasörümüze kopyaralarak aktarıyoruz. Kopyalama sebebimiz olası bir durumda tekrardan eski php kütüphanemize dönebilmemiz içindir.
  8. Plesk Service Monitor üzerinden durdurduğumuz (stop) servisleri  / hizmetleri tekrardan başlatıyoruz veya aktif ediyoruz.
  9. Plesk panelimiz üzerinden  Settings > Server Components  kısmına geliyoruz. Bu sayfadan bileşenlerimizi yenileyeceğiz, yenilemek için Refresh butonuna tıklıyoruz ve bir süre bekliyoruz. Sonrasında plesk sistemimiz yeni php kütüphanemizi yani güncel halini kullanmaya başlayacaktır.

NOT: olağanüstü bir durumda _YDK eklediğimiz klasörümüzü şuan aktif olan PleskPHP5 klasörü ile değiştirebilir ve problemlerimizi çözebiliriz. PHP7 için PleskPHP7 gibi adlarla alt klasörleri kullanabilirsiniz. PHP Sürümü Nasıl Güncellenir konusunda size yardımcı olabildiğimizi düşünüyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close