Windows Server 2012 R2 Lisans Nasıl Yenilenir ?

Windows Server 2012 Üzerinde Windows Lisansı Nasıl Yenilenir ?

Lisansınızı uzatmak için öncelikle bir deneme sürüme sahip olmanız gerekmektedir. Windows Server 2012 sürümlerinde yasal olarak sunulan deneme kopyasını aşağıdaki linkten indirerek sunucunuzu kurabilirsiniz.

Windows Server 2012 R2 Deneme: http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/windows-server/trial.aspx

Deneme kopyasına sahip olan sunucuların windows lisansı 180 gün sonra bitmektedir. 180 günün sonunda tekrar 180 gün uzatılabillir. Bu uzatma işlemi windows işletim sistemleri için 5 kez tekrarlanabilir. Kurulum ile birlikte gelen deneme lisans ile toplam 6 kez uzatma ve 1080 gün ücretsiz kullanma hakkınız mevcuttur.

Lisans uzatma işlemi windows server’ın içerisinde entegre olarak bulunan slmgr yazılımı ile yapılmaktadır. Slmgr.vbs (Windows Software Licensing Management Tool) üzerinden lisansınızın kaç gün kaldığını, kaç defa yenileme hakkınızın olduğunu sorgulayabilirsiniz. Aynı zamanda uzatma / yenileme işlemleride slmgr üzerinden yapılmaktadır. İlgili yazılımın komut ve parametrelerini makalenin devamında bulabilirsiniz.

Öncelikle lisans yönetim yazılımını kullanmak için CMD uygulamamızı yönetici olarak başlatıyoruz ve ihtiyacımıza göre aşağıdaki komutları konsolumuza giriyoruz.

Kalan Lisans Süresini Öğrenmek: slmgr -dli

Windows Deneme Lisans Aktive Etmek: slmgr -ato veya slmgr -dli

Windows 2012 Deneme Lisansını Uzatmak: slmgr  –rearm

Yukarıdaki komutu (rearm) sistemimize verdikten sonra sistemimizi yeniden başlatmamız gerekiyor. Yeniden başlattıktan sonra 180 gün genişlettiğimiz deneme sürümümüz aktif olacaktır. Kaç defa yenileyebileceğimizi / uzatabileceğimizi  slmgr -dlv komutu üzerinden öğrenebiliriz.

Biizm DLV çıktımız yukarıdaki gibi. Bu çıktıta 5 defa daha uzatabileceğimiz yer almaktadır. Windows Server 2012 deneme süresi uzatma işlemimiz bu kadardır. Lisans konusunda sorun yaşayan müşterilerimiz destek sistemimiz üzerinden bize ulaşabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close