Web 3.0 Nedir ?

Web 3.0 Nedir ?

Şu an kullanmakta olduğumuz Web 2.0 sürümünün aksine Web 3.0 ile yapay zeka web sektöründe de öncelikli olarak yer almaya başlayacak. Web 3.0 şahsın arama sonuçlarına göre içerik üretebilecek ve filtreleyebilecektir. İnternet üzerinde bir çok veri bulunsa da kullanıcılar arama üzerinde yanlış bir yol izleyerek sonuca ulaşamamaktadır. Semantik web ile kullanıcıları tanıyan arama motorları, kullanıcının nasıl bir terim ile hangi veriye ulaşmak istediğini bilecektir. Yapay zeka’nın da yardımları ile arama sonuçlarını %99 doğru orana kavuşturmak hedeflenmektedir.

 

Web 3.0 ve Gündelik Hayat

Web 3.0 ile elbette sadece arama sonuçları kuvvetlenmeyecek. Gündelik hayatımıza giren, internet erişimi sağlayan her cihazımız Web 3.0’ın gelişmesi ile değer ve kuvvet kazanacak. Web 3.0 ile en çok kademe elde edecek elektronik cihazlar ise şirketlerin güncel olarak yapılandırdığı ve çalışmalarını kuvvetlendirdiği, yapay zeka’yı evinizle buluşturan cihazlar olacaktır. Gündelik hayat üzerindeki bu gelişmeler ile robotlar yaşamı kolaylaştıracak, insanları bir nevi işlevsiz kılacaktır.

 

Web 3.0 Ne Zaman İşleve Geçecek ?

Web 3.0, Web 2.0 gibi net bir tarihe henüz sahip değil, hatta bir kısım internet kullanıcıları Web 3.0’ın zaten büyük internet şirketleri tarafından kullanılmaya başlandığını iddaa etmektedir. Önceki görüşün aksine bir kısmı ise halen geliştirilmekte ve üzerinde çalışılmakta olduğunu iddaa etmektedir. Yargılardan ikisi de net bir yapıya sahip değil, belki şu anda Web 3.0 yapısı test bile ediliyor olabilir.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close