Vesta Panel phpMyAdmin Giriş Sorunu Nasıl Çözülür ?

Vesta Panel güncellemesinden sonra veritabanı yönetim arayüzümüze (phpmyadmin) giriş sağlarken hata alabiliyoruz.  Hata çıktısı genellikle aşağıdaki gibi olup, PhpMyAdmin girişinde karşımıza çıkmaktadır.

phpMyAdmin – Error “session_start(): open(SESSION_FILE, O_RDWR)) failed: Permission denied (13)”

Hatanın genel sebebi, php kütüphanesi üzerinde session yani geçici bilgilerin kayıt edileceği dizinin belirtilmemesidir. Ya da belirtilen dizinin gerekli izinlere sahip olmadığı için gerekli işlemleri yapamamasındandır. Php.ini üzerinden session.save_path belirttikten sonra belirtilen dizini oluşturmanız ve gerekli izinleri vermeniz gerekmektedir. bu dizin varsayılan olarak /var/lib/php/session/ dizinidir.

Mevcut dizinimiz yok ise aşağıdaki komut ile gerekli dizini oluşturuyoruz.

mkdir /var/lib/php/session

Dizin oluşturma işleminden sonra, php kütüphanemizin işlem yapabilmesi için çerez klasörümüze gerekli izinleri veriyoruz. Anlık silme / oluşturma işlemleri yapılması için 777 chmod (dosya izni) vermemiz gereklidir.

chmod 777 /var/lib/php/session/

Yukarıdaki komut sırasında karşınıza root olmadığınıza yani işlem için yeterli yetkiniz olmadığına dair bir hata alırsanız sudo komutu ile birlikte denemeniz size çözüm sağlayacaktır.

sudo chmod 777 /var/lib/php/session/

Yukaridaki şekilde komutu verdiğinizde root olarak işlem yapmak istediğinizi belirtiyorsunuz. Bu şekilde herhangi bir hata ile karşılaşmamanızz gerekiyor.

PhpMyAdmin Giriş Sorunu başarıyla çözülmüştür. Vesta Panel Nasıl Güncellenir adlı makalemizi okumak için link’e tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close