Vesta Panel Nasıl Güncellenir ? [Temel Güvenlik Önlemleri & Ayarları]

Vesta Kontrol Paneli linux sunucu mimarileri üzerinde sıklıkla tercih edilen ücretsiz bir web hosting kontrol panelidir. Tamamen kararlı bir sürüm olmayan ve üzerinde çalışılması gereken bir çok özelliği mevcuttur. VestaCP ekibi bu yüzden sürekli olarak bildirilen açıkları kapatmakta ve geliştirmeler yapmaktadır. Gündemde vestacp üzerinden ddos saldırısı yapılması mevcuttur. Evet, vestacp üzerinden saldırı çıkışı yapmak ne yazıkki mümkündür. Engellemek için bir dizi önlemler mevcuttur. Önlemlerimizden biride güncel sürüm kullanmaktadır, bunun için kontrol panelimizi sıklıkla güncellemeliyiz.

VestaCP Nasıl Güncellenir ?

Vesta kontrol panelinizi güncellemeniz için linux sunucunuza SSH üzerinden terminal erişimi sağlamanız gerekmektedir. Terminalimize eriştikten sonra kontrol sistemimiz olan vestanın çekirdeğini ve alt modüllerinin tamamını aşağıdaki komut ile güncelleyebiliriz.

v-update-sys-vesta-all

VestaCP Giriş Portu Nasıl Değiştirilir ?

Vesta üzerinde DDoS saldırı çıkışı yapılan sunucumuzun admin paneline giriş yolunu değiştirmemiz bizim için faydalı olacaktır. Vesta giriş portunun değiştirilmesi bizi bir takım diğer güvenlik açıklarındanda koruyacaktır. Aynı zamandada brute force gibi şifre bulma / deneme yollarını engellememiz içinde yardımcı olacaktır.

Biz 8083 olan giriş portumuzu 2083 olarak değiştireceğiz. Siz kod betiğinde bulunan 2083 numarasını kendinize göre değiştirebilirsiniz.

sed -i ‘s/8083;/2083;/’ /usr/local/vesta/nginx/conf/nginx.conf

Firewall sistemimizden 2083 portuna izin vermemiz gerekmektedir. Aşağıdaki komuttan kendi kullanacağınız portu belirtebilirsiniz.

v-add-firewall-rule ACCEPT 0.0.0.0/0 2083 TCP

Vesta giriş portu değiştirme işlemlerimiz başarıyla tamamlandı! Son olarak vesta panelimize restart atarak yeni portumuz üzerinden giriş sağlayabiliriz.

service vesta restart

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close