Plesk Kontrol Paneli Üzerinde Mail Şifresi Nasıl Değiştirilir ?

Mail şifremizi unutmuş veya güvenlik problemleri nedeni ile değiştirmek isteyebiliriz. Plesk Hosting Kontrol Paneli mail şifremizi değiştirmemiz için bize kolaylık sağlıyor ve bu işlemi panel üzerinden birkaç tık ile kolayca yapabiliyoruz

1. Adım: Plesk Kontrol Paneline Giriş Sağlamak

Öncelikle IPADRESİNİZ:8880 ya da IPADRESİNİZ:8443 portları üzerinden plesk hosting kontrol panelimize giriş sağlıyoruz. Giriş sağladıktan sonra diğer işlemlerimize ana menü üzerinden devam edeceğiz.

2.Adım: Posta Üzerinden Mail Şifresini Değiştirmek

Plesk panelimize giriş sağladıktan sonra, sol menümüzde bulunan “Alan Adı” kısmına tıklıyoruz. Girdiğimiz kısımdan eposta şifresini değiştireceğimiz hosting hesabımıza tıklıyoruz.

“E-posta Adreleri” butonuna tıklayarak ilgili hosting hizmetimize tanımlı olan mail adreslerini listeliyoruz. Sıralanan mail listesinden şifresini değiştirmek istediğiniz mail adresine tıklıyoruz.

Karşımıza mail düzenleme ekranı geliyor. Buradan yeni şifre oluşturabilir ve eposta adresinizi değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda eposta adresi ile ilgili kendinize bir not bırakabilirsiniz.

Şifrenizi değiştirmek için Şifre kısmına değiştirmek istediğiniz yeni şifrenizi yazmanız yeterlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close