Plesk Gmail Ayarları Nasıl Yapılır ? (MX ve SPF Kaydı Oluşturma)

Plesk Gmail Ayarları Nasıl Yapılır ? (MX ve SPF Kaydı Oluşturma)

Plesk hosting kontrol paneliniz üzerinde kullandığınız mail adreslerini kullanım rahatlığı ve bazı sebeplerden dolayı gmail’e yönlendirmek isteyebiliriz. Mail sisteminizi tamamen Google mail sistemine (Gmail) geçirmek için plesk üzerinde DNS kayıtlarımızı düzenlememiz gerekiyor. Oluşturacağımız MX ve SPF kayıtları sonrasında mail adreslerimiz gmail üzerinden aktif olacak çalışacaktır.

Öncelikle 8880 portumuz üzerinden Plesk kontrol panelimize root girişimizi sağlıyoruz.

Sonrasında Alan Adları kısmından yönlendirme yapacağımız domain’in DNS Ayarları (düzenleme) kısmına geliyoruz.

Bölgeye bir Kaynak Kaydı Ekle diyerek MX ve SPF kayıtlarımızı eklememiz gerekiyor. Yukardaki tabloyu aşağıdaki panodaki şekilde doldurunuz.

MX kaydı olarak aşağıdaki kayıtlar eklenmesi gerekiyor;

MX 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
MX 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
MX 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
MX 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
MX 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM

Mx kayıtlarımız eklendikten sonra, son olarak SPF kaydı ekleyeceğiz. SPAM prosedürleri için DKIM ve SPF kayıtları bizim çok önemlidir. Kayıt cinsini TXT olarak seçtikten sonra aşağıdaki kayıdı hiç bir düzenleme yada ekleme yapmadan txt kaydımızı ekliyoruz.

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

MX ve SPF Yönlendirmelerimiz tamamlandı! Sorunsuz olarak maillerimiz google’ın mail sunucularına yönlendirildi.  Plesk için Gmail mail yönlendirme işlemlerimiz tamamlanmıştır, plesk gmail ayarları ile ilgili başka bir değişiklik ya da ekleme yapmamıza gerek yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close