MailEnable Üzerinde Open Relay Nasıl Kapatılır?

 

 

 

 

 

 

MailEnable, mail gönderimi ve alımı konusun da kullanılabilirliği yüksek bir mail kontrol panelidir. MailEnable mail işlevlerimiz için önemli olsa da genellikle kullanıcılarına spam problemleri yaşatabilmektedir. Kurumsal bir firmanız var ise gönderilen veya alınan maillerin spama düşmemesi sizin için hayati öneme sahip olabilir.

Open Relay Nedir ?

Peki bu spam olayı nasıl olabiliyor ? MailEnable üzerinden open relay özelliği mevcuttur. Bu özellik dışarıdan mail gönderimi sağlamaktadır. Open Relay üzerinden sizi hedef almış saldırgan, basit bir şekilde sizin sunucunuzdan adınızı kullanarak mail çıkışı yapabilir.

Open Relay Nasıl Kapatılır ?

Aşağıda ki adımları takip ederek mailenable kurulu olan sunucunuzun güvenilirliği konusunda sağlam adımlar atabilirsiniz.

Mailenable Management > Servers > localhost > Services And Connectors > SMTP kısmının üzerine sağ tıklayarak özellikler (properties) kısmına giriş sağlanır.

Giriş sağlandıktan sonra SMTP Properties kısmı üzerinden RELAY sekmesine giriş yapınız. Bu sekme üzerinde bulunan Allow Mail Relay seçeneği üzerinde bulunan tık işaretini görselde ki gibi kaldırınız.

İşlem sonrası mailenable kurulu olan mail sunucumuz artık dışarıdan mail gönderimi sağlayamayacaktır. Mail alışverişimiz de herhangi bir problem olmayacağı gibi aynı zaman da bu yöntem ile dışarıdan gelebilecek tehilekelerin önüne geçmiş olduk. Open Relay’ın kapatılması mail güvenliği için son derece önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close