LiteSpeed Sürümü Nasıl Düşürülür ? [Zorla Güncelleme]

Cpanel, Plesk ve benzeri web hosting sunucularımızda performans amacıyla genellikle LiteSpeed kullanmaktayız. LiteSpeed eksik kurulmuş ya da hatalı kurulmuş olduğu durumlarda müdahale etmemiz gerekmektedir. Yeni gelen bir güncelleme sonrasında web sunucumuz çalışmıyor olabilir veya sürüm düşürmek isteyebiliriz.

Zorla Güncelleme Nasıl Yapılır ?

Öncelikle litespeed kurulu olan linux sunucumuza bağlantı sağlamamız gerekiyor. SSH bağlantısı sağladıktan sonra terminalimize tek bir satır kod gireceğiz.

/usr/local/lsws/admin/misc/lsup.sh -f -v 5.2

-v paramteresi ile geçiş yapmak istediğiniz litespeed versiyonunu belirtmeniz gerekmektedir. Biz litespeed 5.3 den 5.2 ye geçireceğimiz için v 5.2 komutunu kullandık.

NOT: LN (/bin/ln) komutu üzerinde yetki düşürme işlemi uyguladıysanız litespeed sürüm (versiyon) düşürme işleminde sorun yaşayacak ve eski yapılandırmalarını çekemeyecektir. Bu tarz bir hata ile karşılaşmamak için aşağıdaki komutları uygulayınız.

chattr -i /bin/ln
chmod 700 /bin/ln

İşlemleriniz bittikten sonra aşağıdaki komutlar ile tekar default haline getirebilirsiniz.

chmod 644 /bin/ln

Litespeed httpd servisimizi resetlememiz gerekmektedir. Sonrasında hatalı olan litespeedimiz düzelmiş ve tekrardan yayına çıkabilir hale gelecektir.

Centos6 litespeed yeniden başlatmak;

service lshttpd restart

Centos7 litespeed yeniden başlatmak:

systemctl restart lshttpd

LiteSpeed Güncelleme işlemlerimiz tamamlanmıştır. Litespeed sürüm (versiyon) işlemleri ile ilgili bir problem yaşıyorsanız zorla yeniden kurulum sizin için en ideal yöntem olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close