Linux Üzerine Direct Admin Nasıl Kurulur ?

Direct Admin Nedir ?

Direct Admin, linux sunucu kullanıcıları için üretilmiş bir web hosting kontrol panelidir. Kurulumu ağır ve kapsamlı olan bir paneldir. Kullanıcı arayüzünde pek detay içermese de kendi çekirdeğinde bir hayli detaylıdır. Birçok işletme ve hosting şirketinin tecih ettiği bir kontrol panelidir. Kurulumu diğer panellere göre çok daha basittir. Reseller (bayi) ve web hosting kullanıcıları oluşturulabillir. Direct admin girişleri 2222 portundan yapılmaktadır. Gelişmiş performans ve güvenlik sloganı ile öne çıkan bir kontrol panelidir. Kullanıcı arayüzü cPanel ve benzeri sistemlerden daha basit ve kullanışlıdır.

Direct Admin Nasıl Kurulur ?

Web hosting kontrol panelinin kurulması sunucu performansınıza göre ortalama 3-4 saat kadar sürebilmektedir. cPanel gibi derin bir çekirdeğe sahip olan direct admin kontrol paneli kurulumu ise çok basittir. Kurulum için öncelikle kurulum yapacağımız Linux sunucumuza SSH bağlantısı sağlamamız gerekiyor. Terminalimize root girişi sağladıktan sonra kurulum dosyamızı sunucumuza çekiyoruz. Kurulum dosyamızı indirdikten sonra kurulum yapabilmesi için gerekli yetkilerini veriyoruz. Yetkilendirme işlemi sonrasında kurulum dosyamımızı çalıştırmamız yeterlidir.

NOT: Kurulum sırasında herhangi bir elektrik kesintisi ve benzeri durumlar da aksaklık yaşanmaması için screen ya da herhangi bir vds sistemi üzerinde bu işlemler başlatılabillir. 

Gerekli komutları sunucumuza veriyoruz.

wget http://www.directadmin.com/setup.sh
chmod 755 setup.sh
./setup.sh

Directadmin kurulum işlemi başlamıştır. Kurulum bittiğinde sunucu-ip-adresimiz:2222 uzantısı üzerinden directadmin’e giriş sağlayabiliriz. İlk girişte giriş yapacağınız kullanıcı adı ve şifre admin dir. 2222 portuna erişim sağladıktan sonra admin – admin yazarak yönetim arayüzüne giriş sağlayabilirsiniz. Güvenlik amacıyla lütfen kurulum sonrasında şifrenizi hemen değiştiriniz.

Kurulum esnasında veya sonrasında yaşadığınzı herhangi bir problemde, narinhosting teknik destek ekibi olarak size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close