Linux Sistemlerde “Error starting CSF /sbin/ifconfig (ifconfig binary location) -v does not exist!” Hatası Nasıl Çözülür ?

Linux sistemlerde, sistem güvenliği için bir çoğumuz Config Server Security & Firewall (CSF)  yazılımını kullanmaktayız. Linux sistemlerde CentOS 7 ve RHEL dağıtımlarında starting/stopping (başlatma ve durdurma) işlemi yaparken csf hata verebilmektedir. Hatanın sebebini linux terminalinize csf -x  komutunu vererek detaylı şekilde görebilirsiniz. Örnek hata çıktısı aşağıda yer almaktadır.

# csf -x

*WARNING* URLGET set to use LWP but perl module is not installed, reverting to HTTP::Tiny

You have an unresolved error when starting csf:
Error: /sbin/ifconfig (ifconfig binary location) -v does not exist!, at line 2510 in /usr/sbin/csf
You need to restart csf successfully to remove this warning, or delete /etc/csf/csf.error

Bu hata çıktısı bize linux sistemimizde eksik paketler olduğunu ve bu yüzden csf’nin başlatılamadığını yada durdurulamadığını belirtmektedir. Temel olarak “ifconfig” ve LWP Perl modülü sisteminizde mevcut değildir ya da eksik kurulumları mevcuttur.

Bu hatayı çözmek için gerekli paketleri sunucumuza kurmamız yeterlidir. YUM komutu ile kurulumu için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

yum install net-tools perl-LWP-Protocol-https

Artık CSF’yi başaltırken yada durdururken Error starting CSF /sbin/ifconfig (ifconfig binary location) -v does not exist! hatası ile karşılamyacaksınız.

Yeni bir hata oluştuğunda hızlı analiz edebilmemiz için eski hata kayıtlarını temizleyelim;

rm -f /etc/csf/csf.error

CSF hata raporlarını yukarıdaki terminal komutumuz ile sildikten sonra işlemlerimiz tamamlanmıştır. Artık CSF güvenlik servisimiz sorunsuz olarak çalışmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close