Linux Sistemler Üzerine Cpanel Nasıl Kurulur [Ubuntu ve Centos ]

cPanel kurulumu anlık olarak yapılmaktadır. Kuracağınız linux makinenizin aktif bir internet hattına bağlı olması gerekmektedir.  cPanel kuracağımız makineye daha önceden hiç bir web server ile alakalı servisin kurulmamış olması gerekiyor. Sıfır makine üzerine kurulumlar her zaman daha stabildir. Makinemizin network ayarlarını yaptıktan sonra kurulumlarımıza geçebiliriz.

Öncelikle HOME dizinine geçip kurulum dosyamızı wget ve benzeri bir downloader aracı ile sunucumuza çekiyoruz.

cd /home
wget 
layer1.cpanel.net/latest

Kurulum dosyamız başarı ile ilgili dizinimize indirildi. Şimdi kurulum dosyamızı çalıştıracağız.
NOT: cPanel / WHM Kurulumunda, kurulum dosyaları harici bir yurtdışı sunusundan indirildiğinden dolayı kurulumlar uzun sürebilmektedir. VDS performansınıza bağlı olarak ortalama 2-3 saat sürmektedir. İşlemler Putty ve benzeri bir SSH programı üzerinden yapılyor ise kapatılmaması gerekmektedir.

sh latest

Kurulumlarımız başarı ile başlatılmıştır. Kurulumlar tamamlandığında aşağıdaki ekran görüntüsü ile karışlaşmamız gerekmektedir.

Yukardaki ekran ile karşılaştıkdan sonra, sunucunuza tarayıcınız üzerinden 2086 portu ile giriş sağlayınız ve onay işlemlerinizi tamamlayınız. Sunucunuza root bilgileriniz ile 2086 / 2087 portu üzerinden giriş sağlayabilirsiniz. Linux Sistemler Üzerine Cpanel Nasıl Kurulur [Ubuntu ve Centos ] sorusunun cevabına maklemizde açıklık getirmiş olduk, kurulum esnasında veya sonradan karşılaşacağınız hertürlü hatada size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close