error:dns :: DNS problem: NXDOMAIN looking up A for Hatası Nasıl Çözülür ?

error:dns :: DNS problem: NXDOMAIN looking up A for Hatası Nasıl Çözülür ?

İlgili hatanın sebebi DNS serverınız ile alaklıdır. DNS kayıtlarınızı incelemeniz gerekmektedir. Hatanın çıktısında A kaydı eksikliği olduğu belirtilmektedir. DNS kayıtlarınız arasında ana domaininiz için A kaydı mevcut değilse bu tarz bir hatayla karşılaşabilirsiniz.

A Kaydı Nedir ?

A kayıtları hosting çözümlerinizi yönlendirmeniz için sıklıkla kullanılan kayıt tiplerindendir. Alan Adınızın bağlı olduğu DNS Server üzerinde web server amacıyla kullanacağınız sunucunun IP adresini tanımlamanıza yardımcı olur. Alan adınızı hangi hostinge yönlendireceğiniz bilgisini vermektedir. Alt etki alanı ve mail gibi servislerin farklı sunuculara yönlendirilmesi için kullanılabilir. Aynı zamanda yük dağıtımı için kullanılan Load Balance sistemlerdede benzeri bir yönlendirme sistemi izlenmektedir.

Hatanın çözümü için domain adınızı DNS Server’ınıza eklemeniz gerekmektedir. cPanel kontrol paneli kullanıyor iseniz WHM üzerinden bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. WHM panelimize giriş sağladıktan sonra ilgili sitemizin DNS bölgesini ekleyerek aşağıda bulunan örnekteki gibi alan adımızı ekliyoruz.

Alan adı: narinhosting.com
TTL: 14400
Kayıt Türü: A Kaydı
İP: Hostinginizin ip adresi

Yukarıdaki şekilde yönlendirme sağladıktan sonra error:dns :: DNS problem: NXDOMAIN looking up A for adında yaşadığınız sorun kolayca çözülecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close