cPanel’de Hotlink Koruması Nasıl Etkinleştirilir ?

Hotlink Nedir ?

Hostlink, sitenizden içerik çalanları engellemeniz için üretilen bir spam içerik önlemidir. Temel amacı siteniz üzerinde bulunan resimlerin, siteniz harici bir platform’da yayınlanmamasını sağlamaktır. Bu sayede resimlerinizde kullandığınız görsellerin özgünlüğü size ait olacaktır. Google ve benzeri arama motorlarının uyguladığı SPAM içerik politikalarından sizi koruyacaktır.

cPanel’de Hotlink Nasıl Aktif Edilir ?

cPanel web hosting kontrol paneli bize hotlink korumasını kullanabilmemiz için kolaylıklar sağlamaktadır. cPanel üzerinden birkaç tık ile hotlink korumasını aktif edebilir ve hangi sitelerin / linklerin resimlerimize erişebileceğini kolayca yapılandırabiliriz (ayarlayabiliriz). Öncelikle cPanelimize 2082 / 2083 portları üzerinden giriş sağlamamız gerekiyor.

cPanelimize giriş yaptıktan sonra GÜVENLİK bölümü üzerinden Hotlink Koruması yazısında tıklıyoruz.

Etkinleştir butonuna tıklayarak hotlink korumamızı aktif edebiliriz. Etkinleştir dedikten sonra başka bir işlem yapmamıza gerek yoktur, hotlink spam resim korumamız anında akif olacaktır. Diğer parametreler ile ilgili ek bilgiler aşağıda yer almaktadır.

 

Cpanel hotlink aktifleştirme işlemi bu kadar basit. Yardımcı olmamızı istediğiniz farklı konularda bir yorum kadar uzağınızdayız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close