Cpanel / WHM Domain Ekleme Sorunu Nasıl Çözülür ?

cPanel ve WHM kullanıcıları yeni addon domain (eklenti etki alanı) veya subdomain (alt etki alanı) ekleme konusunda sorunlar yaşamaktadır. cPanel hosting hesabımıza yeni bir alan adı ekleme hakkımız olduğu halde alan adı eklerken aşağıdaki gibi hatalar alabilmekteyiz.

(XID 8auscc) Sorry, the domain is already pointed to an IP address that does not appear to use DNS servers associated with this server. Please transfer the domain to this servers nameservers or have your administrator add one of its nameservers to /etc/ips.remotedns and make the proper A entries on that remote nameserver.

(XID 8jnw92) Could not determine the nameserver IP addresses for “sdfklsdkl.net”. Please make sure that the domain is registered with a valid domain registrar.

Çıktısı yukarıda ki gibi olan hatanın çözümü ise çok basittir. Temel sebebi WHM paneliniz üzerinde sub/addon domain ekleme yetkisinin kapalı olmasıdır. Tweak (İnce ayarlar) kısmından Remote Domains izni vermemiz gerekmektedir.

Öncelikle WHM panelimize giriş sağlıyoruz. WHM (Web Hosting Manager) nasıl girilir ? ilgili makalemizi okuyabilirsiniz.

Giriş sağladıktan sonra sol menüdeki arama çubuğumuza TWEAK yazıyoruz. İlk sonuç olan Tweak Settings‘e tıklıyoruz. Açılan pencerede Domains sekmesine gelerek Allow Remote Domains kısmını ON olarak değiştiriyoruz. Artık cPanel kullanıcılarımız addon ve sub domain oluşturabillir haldedir. cPanel’e domain eklerken bir problem yaşarsanız yukarıdaki anlatımımızı takip ederek kolaylıkla çözüm sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close