cPanel Üzerinde Mail (E-Posta) Hesabı Nasıl Oluşturulur ?

cPanel mail yönetimi için bize kolaylıklar sunmaktadır. Kendi mail yönetim uygulaması olan webmail üzerinden kolaylıkla eposta alışverişi yapabiliriz. Kullanıma başlamak için alan adı uzantımızı içeren bir adet mail hesabı oluşturmamız gerekmektedir.

Kontrol panelimiz olan cPanel’e giriş sağladıktan sonra E-POSTA kategorimize geliyoruz. Bizim işimize yarayacak olan kısım ilk seçenektedir. EPosta Hesapları butonuna tıklıyoruz. Bu kısımda varsayılan olarak karşımıza daha önceden oluşturulmuş mail hesapları var ise onlar listelenecektir.

Açılan sekmede bulunan üst menüden E-Posta Hesabı Ekle seçeneğine tıklıyoruz.

Açılan formu gerekli şekilde dolduruyoruz. Formu doldurma ile ilgili problemler yaşıyorsanız aşağıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz.
E-posta: Oluşturmak istediğiniz mail adresinizi giriniz.
Etki Alanı: Bir hosting üzerinde birden fazla domain (addon domain) kullanıyor iseniz bu seçenekten mail için kullanacağınız alan adını seçmeniz gerekmektedir.
Şifre: WebMail’e girişte kullanacağınız şifreyi belirleyiniz.
Şifre (Tekrar): Doğrulama amacı ile bir üst seçenekte belirttiğiniz şifreyi lütfen tekrar giriniz.
Mailbok Kotası: MAİL için belirtilecek disk kotasıdır. Bu limit adil kullanım için önemlidir.

Yukarıdaki yönergelere uygun şekilde doldurduktan sonra Hesap Oluştur diyerek işlemlerinizi tamamalayabilirsiniz.

Şimdi mailinizi kullanmak için WebMail’e giriş yapmanız gerekmektedir. WebMail’e nasıl giriş yapacağınızı bilmiyorsanız WebMail Giriş Portu Nedir ? WebMail’e Nasıl Giriş Yapılır ? adlı makalemizi okuyabilir ve bu konu hakkında çözümlere sahip olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close