cPanel RVSkin Teması Nasıl Kurulur ?

cPanel RVSkin Teması Nasıl Kurulur ?

RVSkin cPanel için yazılmış bir tema & dil eklentisidir. Bu eklenti sadece tema ile sınırlı kalmıyor. cPanel’e haberler ve benzeri gibi bir çok kullanıcı deneyimini artıracak özellik ekliyor. Kendi içerisinde getirdi özellikler ile birçok bireysel ve kurumsal (firmalar & hosting şirketleri) kullanıcının ilgilisini çekmektedir.

RVSkin Nasıl Kurulur ?

RVSkin kurulumu ortalama olarak 10 ila 15 dakika arasında sürmektedir. Ancak RVSkin tema dosyaları ve eklenti dosyaları kendi sunucusundan çektiği için, o anlık yoğunlukklarına göre saatler sürebilmektedir. RVSkin otomatik kurulum’a sahiptir bu yüzden kurulum sonrası sadece paket ve diğer dillerin entegrasyonunu sağlamanız yeterlidir. SSH komut konsolunuz üzerinden aşağıda vereceğimiz komutu girmeniz halinde RVSkin cPanel sunucunuza kurulacaktır.

mkdir /root/rvadmin; cd /root/rvadmin; wget http://download.rvglobalsoft.com/download.php/download/rvskin-auto/saveto/rvauto.tar.bz2; bunzip2 -d rvauto.tar.bz2; tar -xvf rvauto.tar; perl /root/rvadmin/auto_rvskin.pl

RVSkin Ayarları Nasıl Yapılır ?

RVSkin kurulumu SSH üzerinde tamamlandıktan sonra WHM üzerinde temel birkaç yapılandırma yaparak kurulumları tamamlanmamız gerekmektedir. Öncelikle bu eklenti RVSkin adında bir adet hosting oluşturacaktır, bu hosting’i kesinlikle silmemeniz gerekmektedir. RVSkin işlemleri temel olarak bu hosting üzerinde sürmektedir. WHM panelimize giriş sağladıktan (WHM & cPanel Nasıl Giriş Yapılır?) sonra Plugins kısmından RVSkin Manager’a giriş sağlayabilirsiniz. RVSkin Manager’a giriş sağladıktan sonra karşınıza çıkan varsayılan dil ve benzeri uyarıları tıklayarak tamamlamalısınız. Yeni açılacak olan hosting hesaplarınızı RVSkin ile açmak için Basic cPanel & WHM Setup kısmından default (varsayılan) temanızı rvskin temalarından biri ile değiştirin. Bu seçenek rvblue ve benzeri bir tercih olabillir, size kalmış bir durumdur.

cPanel’de Bulunan Hosting Paketlerimi Nasıl RVSkin’e Aktarabilirim ?

SSH üzerinden aşağıdaki komutları vererek cPanel de oluşturduğumu hosting paketlerimizi RVSkin’e tanıtabiliriz.

cd /var/cpanel/packages
replace CPMOD=x CPMOD=rvneo — *
replace CPMOD=x2 CPMOD=rvneo — *
replace CPMOD=x3 CPMOD=rvneo — *

Mevcut Hosting Hesaplarının Varsayılan Dil ve Temalarını Nasıl Değiştirebilirim ?

RVSkin toplu dil ve tema değişimi için bize araçlar sunmaktadır. Aşağıdaki komutları SSH komut konsolunuza vererek bu araçlara kolayca ulaşabilir ve müdehale sağlayabilirsiniz.

Tema değişimi için: perl /root/rvadmin/convert_theme.pl
Dil değişimi için: perl /root/rvadmin/convert_lang.pl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close