cPanel Mi ? Plesk Panel Mi ?

Bu kararı vermeden önce her iki paneli de biraz tanıyalım.

cPanel

Basit yapısı ile tüm Dünya üzerinde tercih edilen paneller arasındadır. Panel sade bir yapı ile kullanıcı odaklı çalışmaktadır. Panel yapısı kullanıcı ve yönetici olarak ikiye ayrılmaktadır, bunlar :

cPanel : Panelin ana ismi olan bu yapı üzerinden hosting hesabı sahipleri yalnızca kendi hesaplarına erişim sağlayabilmektedirler.

WHM : Panel üzerinde reseller ve sunucu kök yetkilisinin erişim sağladığı alandır. Tüm hesapların ve panelin genel yönetimlerini üzerinde barındırmaktadır.

 

Plesk

Panel yapısı cPanel’e oranla daha karmaşık bir biçimdedir. Sade bir yapıdan çok performans odaklı çalışılmıştır. Sadeleştirmek için çalışsalar da Plesk panel daha çok yönetim odaklı tercih edilmiştir. Yeni başlayanlara oranla daha çok kökenli kullanıcılar panel kullanımında hakimiyet kurmuştur.

 

Panellerin demolarına aşağıdan ulaşabilirsiniz :

cPanel DEMO                                                                                                          Plesk DEMO

 

 

 

 

 

İşlevleri açısından fazla fark bulunmamaktadır. Farkları ufak teknik detaylarla sınırlıdır. Tercih ise tamamen size aittir. Yapılar arasında kullanımınız da size belirgin bir fark yaratmayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close