cPanel Gmail Ayarları Nasıl Yapılır ? (MX ve SPF Oluşturma)

cPanel Gmail Ayarları

Web Hosting müşterilerimizin cPanel kontrol panelimiz üzerinden maillerini gmail mail sistemine aktarabilirler. Bunun için öncellikle yapılması gereken yeni gelecek maillerin gmail hesaplarına yönlendirilmesidir. MX ve SPF kaydı oluşturarak, gelecek olan maillerin gmail üzerinde oluşturdukları mail hesaplarına iletilmeleri sağlanabilir.

MX Kaydı Nedir ?

MX Kaydı, E-Posta adreslerinizin barındırıldığı sistemin tanımlandığı / belirtildiği kayıt türüdür. DNS Servisiniz üzerinde varsayılan MX Kaydınız hosting sağlayıcınız’a bağlıdır. cPanel sunucularda mail.siteadınız.com olabilir.

SPF Kaydı Nedir ?

SPF Kaydı, Maillerinizin güvenilirliğini arttırmak için oluşturulmuş bir kayıt türüdür. Mail gönderimi sağlayacağınız hosting hizmetinizi DNS Kayıtlarınızda belirtmeniz olarak adlandırılır. SPAM gönderilerin iletilmesi konusunda engellemelere yardımcı olmaktadır.

cPanel Gmail Ayarları Nasıl Yapılır ?

Birinci aşama olarak cPanelimize giriş sağlamamız gerekiyor. cPanel’e Giriş Yap linkimize tıklayarak hosting hesabınızın kontrol paneline giriş sağlayabilirsiniz.
cPanel hosting kontrol panelimize başarılı bir giriş sağladıktan sonra Etki Alanları kategorisinden Zone Editör’e tıklıyoruz. Bu kısımda maillerimizin gmail’e sorunsuz yönlendirilebilmesi için MX ve SPF kayıtlarını düzenleyeceğiz.

Zone Editor’e giriş sağladıktan sonra maillerini gmail’e yönlendirmek istediğimiz mailin Yönet kısmına geliyoruz. Bu kısımdan DNS kayıtlarımızı düzenleyeceğiz.

Tip’i MX olan varsayılan kaydımızı buluyoruz ve düzenle diyoruz.

Hedef Yer yazan kısmı gmail mx ayarları ile değiştireceğiz. Öncelik 1, Hedef Yer: ASPMX.L.GOOGLE.COM olacak şekilde kaydediyoruz.

5 Adet MX kaydı eklememiz gerekiyor kesintisiz bir mail trafiği için. Sırası ile önceliklerini ve hedef yerlerini DNS kayıtlarımıza ekliyoruz.

MX 1 ASPMX.L.GOOGLE.COM
MX 5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
MX 5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
MX 10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
MX 10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM

Son olarak bir adet SPF kaydı eklememiz gerekiyor. SPAM algılanmamamız için DKIM ve SPF kayıtları bizim için önemli. Kayıt tipini TXT yaparak aşağıdaki kaydı düzenleme yapmadan ekliyoruz.

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

MX ve SPF Yönlendirmelerimiz tamamlandı! Sorunsuz olarak maillerimiz google’ın mail sunucularına yönlendirildi.  cPanel için Gmail mail yönlendirme işlemlerimiz tamamlanmıştır, cpanel gmail ayarları ile ilgili başka bir değişiklik ya da ekleme yapmamıza gerek yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close