cPanel Addon Domain Converter Nasıl Kullanılır ?

Addon Domain Converter Kullanımı ve  Taşıma İşlemleri

Bir cPanel hesabı üzerinde bulunan addon domain’i (eklenti etki alanını) normal bir hosting hesabı olarak oluşturmak istiyoruz. Öncelikle bu işlem için hosting’imizin bulunduğu cPanel sunucusunun WHM paneline root erişimi hakkımız olması gerekiyor. WHM panelimize 2086 / 2087 portları üzerinden başarıyla root girişi sağladıktan sonra  Addon Domain Converter aracımızı açıyoruz. İlk sayfada bize sunucumuz üzerinde bulunan tüm addon domainleri listeleyecektir. Hosting hesabına çevirmek istediğimiz addon domain’in yanındaki Yönet butonuna tıklıyoruz.

Addon Domain’imizi seçtikten sonra yukarıdaki şekilde bir transfer ekranı ile karşılaşacağız. Bu ekranda hosting hesabımıza vermek istediğimiz kullanıcı adını ve tanımlamak istediğimiz hosting paketini seçiyoruz. Sonrasında alt kısma gelip addon domain için kullanılan mysql veritabanlarımızı aktarmamız gerekiyor. MySQL Veritabanları sekmesinde bulunan Yapılandır butonuna tıklayarak kopyalamak ya da taşımak istediğiniz veritabanlarını seçebilirsiniz. Eğer addon domain üzerinde kullandığımız hosting hesaplarımız olsaydı, E-posta sekmesinde ki yapılandır butonumuzda aktif olacaktı. E-posta yapılandırma seçeneğimiz üzerinden transfer edilecek olan mail adreslerimizi de seçebilirdik. Yapılandırmalarımızı tamamladıktan sonra Dönüştürmeyi Başlatma butonuna tıklıyoruz. Bu işlem veri büyüklüğünüze ve sunucu performansınıza göre birkaç dakika kadar sürebilmektedir.

Addon Domain’i hosting hesabına çevirme, taşıma işlemimiz tamamlanmıştır. Konu hakkında yaşadığınız herhangi bir problem olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close