Centos Kurulumda yum install Error: database disk image is malformed Hatası Nasıl Çözülür ?


Hosting
sektöründeki çoğu bireysel ve kurumsal kullanıcılar CentOS 5 ve CentOS 6 – 7 gibi linux dağıtımlarını popüler olarak tercih etmektedir. CentOS sunucumuza modül ve yazılım ve benzeri ihtiyaçlarımızı yüklerken genellikle wget downloader ve yum installer tarzı komutlar & parametreler kullanmaktayız. Yum paket yöneticimizi kullanmak isterken bazı durumlarda hata alabiliyoruz. Yaşadığımız bu tarz sorunlarda güncel yum depomuzu temizleyip, önbelleklerinden arındırdıktan sonra güncelleme işlemimizi gerçekleştirmemiz bize en pratik ve güvenilir çözümü sunacaktır.

Error: database disk image is malformed

Yukardaki çıktıda bahsettiğimiz Centos kurulum hatası ile ilgili tam bir hata çıktısı mevcuttur. Çözümünü aşağıda bulunan komutları teker teker sunucunuza uygulayarak sağlayabilirsiniz. Sunucunuza bu komutları temrinal üzerinden uygulamanız gerekmektedir. SSH üzerinden root bağlantısı sağlamak için, putty ve benzeri aracı programları kullanabilirsiniz.

yum clean all
yum clean metadata
yum clean dbcache
yum update

Son komutumuz ile sunucumuzun güncellenmesi için talimat verdik. Sunucumuzun güncellenmesi hat ve kaynak durumunuza göre birkaç dakika sürebilmektedir. Paket veya servis kurulumda aldığımız yum install Error: database disk image is malformed hatası artık karşınıza çıkmayacaktır. Yum install komutunu istediğiniz gibi servis ve benzeri kurulumlarda kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close