Alanadınıza (Domain) NS Yönlendirmesi Nasıl Yapılır

Bu işe yeni başlayanlar için bilinmeyen bir konu olan Alanadını Hosting’e bağlama yani NS yönlendirmesi nasıl yapılır bunu basit bir şekilde GoDaddy üzerinde bulunan Domainimiz üzerinden göstereceğim. Diğer tüm firmalardaki paneller bunun benzeridir. Aynı işlemleri uygulayarak yönlendirmeyi başarıyla yapabilirsiniz.

 

Alanadı panelimize giriş yaptıktan sonra karşımıza bu şekilde Alanadlarımız çıkacaktır.

Burada NS veya DNS gibi çeşitli seçeneklerden hangisi varsa tıklıyoruz.

Açılan sayfada yukarıdaki görselde ki gibi Name Server bilgilerini veya Ad Sunucuları yazan kısmı bulup değiştir diyoruz.

Alanadımızı daha önce hiç yönlendirme yapmadıysak buradaki bilgiler aldığınız firmanın NS bilgileri yazılı olarak gelir. Bu kısımda varsa Özel kısmını yoksa direk olarak Nameserver adlarını yazmaya geçebiliriz.

NS bilgilerini Hosting hizmeti aldığınız firmadan talep edebilirsiniz. Çoğunlukla ns1.hostingsirketi.xxx şeklinde kullanılır. Buradaki ns1 değişkenlik gösterebilir.

Bu kısımdaki bilgileri doğru şekilde doldurup kaydet dediğimizde NS adreslerimiz başarıyla yönlenmiş olur. Bu değişim bazı koşullarda 48 saat kadar sürebilmektedir. Kesinlikle endişelenmeyin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Press ESC to close